domingo, 23 de mayo de 2010

MÀNDALA - SÀNSCRIT - SHIATSU ZEN / MANDALA - SANSEKERTA - SHIATSU ZEN



L'oenagé ANAK, Ajuda als Infants d'Indonèsia, amb seu a Sabadell, ha presentat des del passat 6 d'abril i fins el 20 de maig l'exposició de màndales d'Indonèsia sota el títol Màndala en la vida, del pintor ballinès I Dewa Nyoman Batuan, amb la finalitat de difondre i compartir l'art indonès en benefici dels projectes que l'associació desenvolupa en el sud-est asiàtic.

Des del 6 fins el 26 d'abril les parets del hall de l'edifici Taulí de l'Hospital de Sabadell van acollir els màndala d'Indonèsia que van poder ser admirats pels milers d'usuaris que hi transiten pels seus espais. Els quinze màndales del mestre pintor I Dewa Nyoman Batuan, fundador de la comunitat d'art Pengosekan Community of Artists, a Bali, i reconegut artista a tot el món, formen part de la seva obra que també ha estat exposada en els cinc continents i es poden trobar en galeries i col·leccions particulars arreu del món. La inauguració de l'exposició va comptar amb la presència i el suport del Sr. Pere Fonolleda, president de la CSPT i el Sr. Adolfo Martín, president d'ANAK a l'Estat espanyol.



















En el mateix marc, la segona exposició es va realitzar a la Sala Àmbit Cultural de El Corte Inglés de Sabadell, des del 6 fins el 20 de maig, on s'han desenvolupat diversos actes sempre en relació amb la cultura i l'art asiàtic. El dia 6 i aprofitant la inauguració, es va celebrar la conferència Introducció al Sànscrit, a càrrec de la Dra. Maria Elena Sierra, professora de Sànscrit a la UB, on els assistents van gaudir d'una classe magistral en què no es van apropar solament a la mare de les llengües indoeuropees, sinó a la fascinant història, costums i creences que no per llunyanes són només exòtiques i inabastables, perquè segons paraules de la mateixa Dra. Sierra, "tan properes en el nostre llenguatge actual, com màndala, yoga, karma, avatara, ayurveda..."que, a més a més, va efectuar la conferència ataviada amb un sari, en honor a aquesta cultura mil·lenària. També el president de l'ONG va presentar el llibre Mandala en la Vida; pintura per escriure, escriure per pintar, escrit pel mateix bapak Batuan i que compta ja amb la tercera edició.
Un altre acte al voltant de l'exposició va ser una demostració de Shiatsu Zen, celebrat el 14 de maig a la mateixa Sala Àmbit Cultural, on es van oferir gratuïtament tractaments personalitzats de Shiatsu a càrrec de Rosa Ma Mullor i Miquel Àngel Ruíz, especialistes titulats de l'escola Zenit Shiatsu. En el transcurs de 4 hores van realitzar més de 20 tractaments havent-se quedat algunes persones sense els beneficis del Shiatsu Zen per manca de temps.
La valoració dels organitzadors ha estat molt positiva i la reacció del públic que gratuïtament ha assistit a totes les activitats ha copsat la voluntat de compromís que tenen els sabadellencs davant els actes solidaris i les causes benèfiques, així com l'agraïment a les entitats i les persones que han donat el seu suport com I Dewa Nyoman Batuan, Pengosekan Community of Artists, Corporació Sanitària Parc Taulí, El Corte Inglés, Universitat de Barcelona, escola Zenit Shiatsu, Ràdio Sabadell, Diari de Sabadell, Dra. María Elena SIerra, Rosa María Mullor y Miquel Ángel Ruíz. Moltes gràcies per compartir el camí amb nosaltres.



* * * * * * *

La ONG ANAK, Ayuda a los Niños de Indonesia, con sede en Sabadell, ha presentado desde el pasado 6 de Abril hasta el 20 de Mayo la exposición de mándalas de Indonesia bajo el título Mándala en la Vida, del pintor balinés I Dewa Nyoman Batuan, con la finalidad de difundir y compartir el arte indonés en beneficio de los proyectos que la asociación desarrolla en el sudeste asiático.

Desde el 6 hasta el 26 de Abril las paredes del vestíbulo del edificio Taulí del Hospital de Sabadell acogieron los mándala de Indonesia, que pudieron ser admirados por miles de usuarios que transitan por sus espacios. Los quince mándalas del maestro pintor I Dewa Nyoman Batuan, fundador de la comunidad de arte Pengosekan Community of Artists, a Bali, y reconocido artista en todo el mundo, forman parte de su obra que también se ha expuesto en los cinco continentes y se pueden encontrar en galerías y colecciones particulares de todo el mundo. La inauguración de la exposición contó con la presencia y el apoyo del Sr. PEre Fonolleda, presidente de la Corporació Sanitària Parc Taulí y el Sr. Adolfo Martín, presdente de ANAK, en España.

En el mismo marco, la segunda exposición se realizó en la Sala Ámbito Cultural de El Corte Inglés de Sabadell, del 6 al 20 de Mayo, donde se han desarrollado diversos actos siempre en relación con la cultura y el arte asiático. Así, el día 6, aprovechando la inauguración, se celebró la conferencia
Introducción al Sánscrito, a cargo de la Dra. María Elena Sierra, profesora de Sánscrito de la UB, donde los asistentes disfrutaron de una clase magistral, en la cual no solamente se realizó un acercamiento a la madre de las lenguas indoeuropeas, sino a la fascinante historia, costumbres y creencias que no por lejanas son únicamente exóticas e inalcanzables, porque, según palabras de la conferenciante "tan cercanas en nuestro lenguaje actual como mándala, yoga, karma, avatara, ayurveda..." quien, además, efectuó la conferencia ataviada con un sari, en honor a esta cultura milenaria. También, el presidente de la ONG presentó el libro Mándala en la Vida; pintura para escribir, escribir para pintar, escrito por el mismo bapak Batuan y que ya cuenta con su tercera edición.

Otra actividad entorno a la exposición fue una demostración de Shiatsu Zen, celebrada el 14 de Mayo en la misma Sala Ámbito Cultural, donde se ofrecieron gratuitamente tratamientos personalizados de Shiatsu a cargo de Rosa María Mullor y Miquel Ángel Ruíz, especialistas titulados de la escuela Zenit Shiatsu. En el transcurso de 4 horas se realizaron más de 20 tratamientos... y por falta de tiempo algunas personas se quedaron sin comprobar los beneficios del Shiatsu Zen.

La valoración de los organizadores ha sido muy positiva y la reacción del público que gratuitamente ha asistido a todas las actividades ha evidenciado la voluntad de compromiso que tienen los sabadellenses ante actos solidarios y causas benéficas, así como el agradecimiento a las entidades y personas que han dado su apoyo como I Dewa Nyoman Batuan, Pengosekan Community of Artists, Corporació Sanitària Parc Taulí, El Corte Inglés, Universitat de Barcelona, escola Zenit Shiatsu, Ràdio Sabadell, Diari de Sabadell, Dra. María Elena SIerra, Rosa María Mullor y Miquel Ángel Ruíz. Muchas gracias por compartir el camino con nosotros.


1 comentario:

Gildo Kaldorana dijo...

Oooooppppsss txavalote,¿kamu ganti URL dari blog, kan?.
Salam hangat dari Barna